Annons

Temadag om fordonsindustri på S.E.E.

Utvecklingen går blixtsnabbt inom fordonsindustrin. Ta del av nya lösningar för framtidens helelektrifierade fordon, nya tillverkningskoncept och smarta laddningslösningar. Branschledande föreläsare är på plats på Scandinavian Electronics Event, S.E.E, i Kista. Nytt för i år är att en särskild temadag, den 24 april, är vikt för fordonsindustrin.

S.E.E. är elektronikbranschens viktigaste arena för affärer och utveckling, med det senaste inom produktion, utveckling och digitalisering. Ett 50-tal föreläsare och närmare 140 utställare är på plats på Kistamässan under tre dagar 24-26 april. Eventets tre dagar är i år uppdelade på tre olika teman: fordonsindustri, innovation och medtech. Den första dagen har fokus fordonsindustri. Exempel på programpunkter:

* Smart laddning och framtiden med Vehicle-to-Grid – ChargeStorm
* Innovativa kamera-systemlösningar för fordon, nu och i framtiden – Autoliv
* Energilagring och energiomvandling i framtidens helelektrifierade fordon – Scania
* En ny elbil med ambitioner – Uniti
* Power converters and gate drivers implementing GaN and SIC technologies -Tektronix
* Tillförlitlighet och specifika krav på lödfogar för fordonsindustrin – Swerea IVF
* NextFactory: Ett nytt tillverkningskoncept – RISE Acreo
* Mer än förarlösa fordon – Drive Sweden, strategiskt innovationsprogram.

De tre temadagarna har valts ut för att sätta fokus på några av elektronikbranschens mest innovativa tillväxtområden.
– Sverige har en elektronikindustri som är central för tillväxten och för samhällsutvecklingen, säger Lena Norder, vd Svensk Elektronik. Det pågår en revolution som drivs av ny elektronik bland annat inom fordonsindustrin. Det gäller att ligga i framkant. Ur ett samhällsperspektiv handlar det exempelvis om smartare, mer miljövänliga fordon och nya lösningar med förarlösa bilar.

Dag ett på eventet, den 24 april, innehåller också en inledande debatt: Förutsättningar för elektronikindustrins tillväxt – en grundbult för digitalisering för framtiden. Paneldeltagare är bland andra: Mikael Joki, vd Eskilstuna Elektronikpartner samt ordförande i Svensk Elektronik, Sara Mazur, Head of research Ericsson, Kent Eric Lång, Drive Sweden och RISE Viktoria, Magnus Svensson, Smartare Elektroniksystem, Reidar Gårdebäck, Medtech4Health.

Comments are closed.