Annons

Telenor plus Bredbandsbolaget

Telenor Sverige, Bredbandsbolaget blir nu ett och samma bolag med samma namn. I och med det blir Telenor en helhetsleverantör inom bredband, TV och mobil kommunikation.

Telenor Sverige och Bredbandsbolaget har de senaste 13 åren delat både logotyp och organisation. Nu konsolideras bolagen under samma namn. Även Glocalnet omfattas av sammanslagningen. Bredbandsbolaget grundades 1998 av bland annat it-entreprenören Jonas Birgersson. Telenor köpte bolaget 2005 av EQT.
Bredbandsbolaget har fler än 600 000 fiber- och bredbandskunder och knappt 500 000 tv-kunder som nu får Telenor som tjänsteleverantör. Både befintliga och nya kunder kommer att erbjudas nya paketlösningar. Bredbandsbolagets befintliga privatkunder kommer i samband med sammanslagningen inte att inte att få några förändringar i sina nuvarande tjänster.
För Telenors företagskunder innebär sammanslagningen att Telenor nu blir en helhetsleverantör för företag i alla storlekar med alla slags behov. Telenor tog nyligen dessutom ett större grepp på företagsmarknaden i Sverige genom förvärvet av Telenor Inpli – ett nätverks- och säkerhetsföretag.

Comments are closed.