Annons

Telenor kopplar smarta tjänster i bilen

Nu startar piloten av IOT-tjänsten Telenor Connect, som kopplar upp bilar och ger kunder tillgång till skräddarsydda smarta tjänster från partnerföretag och information om bilens status via en app.

01telenor02

Telenor Connect har ett öppet utvecklargränssitt som ger partnerföretag större möjligheter att utveckla värdefulla tjänster för kunder. Redan i pilotfasen har Telenor Connect fler partnerföretag än någon jämförbar tjänst på den nordiska marknaden.
Mekonomen, If, EasyPark och Circle K är partnerföretag som redan under piloten erbjuder tjänster via Telenor Connect i Sverige. Tillsammans med Telenor är de även medgrundare av utvecklingsforumet Nordic Car Connect där partnerföretag, tillsammans med varandra och Telenor utvecklar tjänster och funktioner för att optimera användarnyttan med Telenor Connect.
– Det är detta som är unikt och möjligt tack vare vårt öppna utvecklargränssnitt, säger Linda Asplund, innovationschef på Telenor Sverige. Genom den här typen av samverkan kommer vi inte bara hitta samarbeten mellan våra partners och oss själva, utan även direkt mellan partners. Det innebär fler partners, större tjänsteutbud och därför överlägset värde för kunderna.
Idag anordnas även det första Nordic Car Connect i Oslo och utöver partnerföretagen som är med från start har inte mindre än 30 andra företag valt att delta och utvärdera Telenor Connect och möjligheterna med det öppna utvecklargränssnittet. Företagen som deltar i Nordic Car Connect spänner från stora internationella jättar till snabbväxande start-ups.
Telenor är medlemmar i European Automotive-Telecom Alliance och har stor erfarenhet inom IoT med 80 procents marknadsandel på operatörsmarknaden i Sverige. Tillsammans med kunder som Volvo och Nissan, har Telenor utvecklat IoT-lösningar som används globalt. Tjänsten Telenor Connect är det senaste steget inom Telenors erbjudande för smarta bilar och har utvecklats av Telenor med partnern Swedspot.
Telenor Connect testas inledningsvis i Sverige, Norge och Danmark innan tjänsten görs tillgänglig för kunder.

Comments are closed.