Annons

Tävla om 1,25 miljoner

Nu drar sjätte upplagan av Inission & Prevas innovationstävling Inission innovation award igång. Tävlingen har syftet att uppmuntra entreprenörer att realisera sina teknikrelaterade innovationer. I potten ligger produktionstjänster från Inission till ett värde av 1 000 000 kr och utvecklingstjänster från Prevas till ett värde av 250 000 kr. Den 3 april ska bidragen vara inlämnade.

11inission01
I våras stod H&E Solutions som vinnare med sitt EVAM System

Sedan tävlingen startade 2012 har juryn hunnit utse fem segrare. Bland de vinnande innovationerna hittar vi bl a ett system för att styra energiflöden i villor, en eftermonteringslösning för varuautomater, ett lättanvänt intrument för diagnosticering av perifera nervskador och en integrerad servomotorer med unikt vridmoment. Senast stod H&E Solutions som vinnare med sitt EVAM System, en teknisk innovation som monteras i utryckningsfordon för att varna andra bilister om dess närvaro och framfart.
– Otroligt kul och välkommet. Detta är det största vi som företag varit med om och det kommer lyfta vår verksamhet, sade Alex Hedberg H&E Solutions vid prisutdelningen i våras.
Det är under Scandinavian Electronics Event på Kistamässan den 25 april som finalen i Inission innovation award 2018 avgörs. De tre bästa bidragen gör upp om vinsten. På Stora scenen kommer juryn att presentera finalisterna och välja en vinnare i ett Draknästet-liknande koncept. Årets jury består av Inissions ägare och representanter från Almi Företagspartner AB, Nordea, Prevas och NyTeknik.
Vinnaren får industrialiserings- och tillverkningstjänster till ett värde upp till 1 miljon kronor. Vinnaren får då tillgång till hela Inissions produktionsresurser och kompetens för att industrialisera och producera sin innovation. Genom Prevas erbjuds dessutom vinnaren utvecklingstjänster till ett värde upp till 250 000 kr. Prissumman på totalt 1,25 miljoner kr kan användas under ett år.

11ecs19
Olle Hulteberg, marknadschef Inission

Comments are closed.