Annons

Snabbare IoT-utveckling med ny ARIS EDGE-plattform

Arrow Electronics har lanserat utvecklingsplattformen ARIS (Arrow Renesas IoT Synergy) EDGE, som gör det möjligt för konstruktörer att påskynda utvecklingen av energisnåla IoT-enheter som smarta sensorer, bärbara datorer, små apparater och batteridriven hälso- och sjukvårdsprodukter eller andra typer av slutprodukter.

09arrow05

ARIS EDGE tillhandahåller hårdvara och viktiga programkomponenter som gör det möjligt för utvecklare att snabbt få fram prototyper och fokusera uppmärksamheten på applikationsutveckling. Plattformen har en Renesas mikrokontroller Synergy S124 32 MHz ARM Cortex-M0+ och är optimerad för energisnåla IoT-enheter
Det finns en rik uppsättning integrerade MEMS-sensorer från Bosch Sensortec, däribland den 9-axliga Absolute Orientation-sensorn BNO055 och miljösensorn BME280. BNO055 är en SiP-lösning (System-in Package) och är den första produkten i en familj av ASSN-produkter (Application Specific Sensor Nodes) som integrerar en Bosch MEMS accelerometer, ett gyroskop, en geomagnetisk sensor och en 32-bitars mikrokontroller som kör Bosch Sensortecs programvara FusionLib BSX3.0. Sensorn är lämpad för applikationer som spel, robotteknik, förstärkt och virtuell verklighet, drönare och andra industriella applikationer. BME280 är utvecklad speciellt för loT-applikationer där storlek och låg energiförbrukning är viktiga designbegränsningar. Den integrerar tre sensorer i ett paket och mäter omgivande temperatur, relativ fuktighet och barometertryck
Stöd för trådlös kommunikation är också skräddarsydda för IoT-slutenheter med en flerprotokollsradiomodul med stackar för lågeffekts Blåtand (BLE 4.1/ 4.2), Thread och ZigBee, som alla är inbyggda för att ge flexibla val av anslutning till andra enheter och molnet. Thread-stacken gör det möjligt att använda ARIS EDGE som plattform för anslutna hemmabaserade IoT-enheter som gynnas av Threads egenskaper att bidra till att säkerställa pålitlig och säker kommunikation med hög energieffektivitet och enkel interoperabilitet.
Det nya ARIS EDGE-kortet i Arrows ARIS-familj, som började 2016 med lanseringen av det första ARIS-kortet med Renesas S7 240 MHz ARM Cortex-M4-mikrokontroller, har utvecklats i samarbete med det italienska designhuset Reloc och utnyttjar Renesas Synergy IoT-utvecklingsramverk. Kombinationen av Arrows kort ARIS och ARIS EDGE med Renesas snabbt växande Synergy-plattform, som är tänkt att bidra till att snabba upp IoT-konstruktioner, möjliggör för utvecklare att minska tiden till marknaden och den totala ägandekostnaden för en produkt under dess livstid. Renesas Synergy innehåller ett operativsystem, en mängd kvalificerade stackar, bibliotek och konsekventa API:er som förenklar och snabbar upp utvecklingsprocessen. Ingångshindren hålls också låga genom att det finns en inbyggd J-Link OB-avbuggare. ARIS EDGE kan utökas med allmänt tillgängliga Arduino-sköldar (shields).
Lågeffektsmikrokontrollern Synergy S124 har 128 kbyte flashminne, 16 kbyte SRAM, analoga omvandlare med hög upplösning, kapacitivt pekstöd för knappar, hjul och reglage, USB, CAN och ett antal seriella portar. Dessutom finns också stöd för sofistikerat strömförsörjningsläge, DMA-liknande vanlig DTC (Data-Transfer-Controller) och en rad hårdvarufunktioner för säkerhet och säkerhet.

Comments are closed.