Annons

SmartGuitar-startup tar in 2 miljoner

Den 30:e november framträdde MIND Music Labs live med sin smarta gitarr SENSUS på finska startupkonferensen Slush i Helsingfors.

12sting09

MIND Musik Labs, startupbolaget som fängslat hela världen med sin SENSUS – världens första smarta gitarr – har tagit in 2 miljoner kronor. Investeringen kommer från Anders Göransson på Soläng Invest, Propel Capital, och nuvarande investerare Mats Georgson, grundare av Bluetooth-varumärket, med flera.
MIND Musik Labs första produkt, SENSUS SmartGuitar, är på en och samma gång en gitarr, en trådlös digital musikplattform och en smart Internet of Things-enhet. Den ökar artisternas expressivitet dramatiskt och ger dem möjlighet att lägga till oändliga moduleringar till sin musik, dela sina framträdanden på Internet i HD, utnyttja Internetanslutningen och lägga till nya nivåer av interaktion till live-akter.
– MIND Musik Labs är en fantastisk musikstartup som tar digital musik i kombination med smarta instrument till en helt ny nivå, säger privatinvesterare Anders Göransson på Soläng Invest, som också har investerat i musikstartupbolaget Pacemaker och Modcam, som utvecklar applikationer med intelligent datorseende.
MIND Musik Labs backas upp av ett team av investerare med bakgrund inom musikindustrin och tech-världen, bland andra Jacob Key (tidigare vice VD för Digital Strategy Europa för Warner Music) och Ludvig Linge (grundarna av The Astonishing Tribe, förvärvades av BlackBerry 2010). I oktober gick även bandet Dream Theaters keyboardist och music tech-entreprenören Jordan Rudess med i bolaget.
Enligt grundarna tillgodoser SENSUS SmartGuitar behoven hos professionella musiker och är ett naturligt nästa steg i utvecklingen av ett av de äldsta instrumenten i världen.
– I dag finns det många otroliga förändringarna som sker inom musik och teknik; från VR och AR till interaktiva föreställningar – men allt händer fortfarande utanför scenen.. Men även på scenen, använder artister fortfarande teknik från 50-talet. Vi tror starkt på att utveckla musikinstrument och låta musiker sömlöst interagera med varandra och med sina målgrupper, är nyckeln till nästa verkliga revolution i branschen, säger Michele Benincaso, grundare och VD för MIND Music Labs.
MIND Musik Labs har nu tagit in 2 miljoner kronor som kommer att användas för att vidareutveckla SENSUS SmartGuitar och ta den ett steg närmare marknaden.
MIND Musik Labs grundades i Stockholm 2014. I maj 2016 släppte teamet sin första musikvideo på SENSUS SmartGuitar och fick mer än två miljoner visningar på en vecka. I juni tilldelades bolaget priset som ”Mest lovande musikstartup 2016” vid Midem, Europas ledande musikindustrievent, och vann även andra pris på musikfestivalen Sónar Barcelona. I november framträdde de live på finska startupkonferensen Slush i Helsingfors.

Comments are closed.