Annons

Secure Thingz samarbetar med Microchip

Secure Thingz, dotterbolag till IAR Systems Group AB har inlett ett samarbete med Microchip Technology Inc. Samarbetet gäller stöd för Microchips nya säkra processorer SAM L11 i Secure Thingz lösningar för datasäkerhet.

För att kunna bygga en säker digital produkt behöver utvecklare en säker processor att basera sin produkt på. Säkra processorer kännetecknas bland annat av krypteringsfunktioner och skyddade minnen för att lagra nycklar och certifikat. Utbudet av säkra processorer är än så länge begränsat, men processortillverkare har uppmärksammat detta behov.
De nya processorerna SAM L11 från Microchip stöds nu av produkten Secure Deploy architecture från Secure Thingz. Secure Deploy är en avancerad lösning för att förenkla implementering av säkerhet under skapandet av en produkt, och under tillverkning- och produktionsprocessen. IAR Systems utvecklingsverktyg IAR Embedded Workbench stödjer också de nya säkra processorerna från Microchip. För att ytterligare underlätta implementering av datasäkerhet i IoT-produkter utvecklar IAR Systems och Secure Thingz tillsammans produkten Embedded Trust som möjliggör säker utveckling av digitala produkter och gör datasäkerhet till en del av utvecklingsprocessen.
– Våra kunder är oroliga över hur de ska lösa de utmaningar som finns kring att implementera stark datasäkerhet, säger Stefan Skarin, VD och koncernchef, IAR Systems Group AB. Vi jobbar tätt tillsammans med våra industrikollegor och partners för att kunna erbjuda nya möjligheter att säkerställa en säker framtid för IoT.
– Secure Thingz grundades utifrån premissen att göra IoT-säkerhet enklare att implementera, och vi är glada att kunna bygga ett starkt ekosystem kring denna vision, säger Haydn Povey, VD, Secure Thingz. Tillsammans med våra partners möjliggör vi för företag att leverera nästa generations säkra produkter inom IoT.
Secure Thingz är en leverantör av avancerade säkerhetslösningar för inbyggda system inom Internet of Things (IoT). IAR Systems förvärv av Secure Thingz blev fullbordat i april 2018.

Comments are closed.