Annons

Samarbete för energiinnovationer

Energimyndigheten och Ignite Sweden inleder samarbete med syftet att fler energiinnovationer snabbare ska komma ut på marknaden. Ignite Sweden är ett nationellt program som erbjuder matchning mellan svenska startupbolag och storföretag, samt en gemensam arena för att stimulera till nya samarbeten.

– Vi ser ett starkt behov av att matcha smarta energilösningar från startup och scaleup-bolag med behovsägare och här spelar storbolagen en stark och viktig roll, säger Sasan Shaba, affärsutvecklare på Energimyndigheten. Synergierna genom samarbetet med Ignite blir att innovationsbolagen hittar behovsägare, som är förutsättningen för att kunna söka stöd via våra utlysningar.
Ignite Sweden är kostnadsfritt för startupbolag, enda villkoret för att vara med är att bolaget har en etablerad verksamhet i Sverige och att lösningen är skalbar. Stora bolag som redan är knutna till programmet är bland andra ABB, Alfa Laval, Ericsson och E.on.
– Många av storbolagen som letar efter innovativa startups genom Ignite har ett stort fokus på miljö och energi, säger Stina Lantz, projektledare Ignite Sweden. Genom samarbetet med Energimyndigheten hoppas vi nå fler startups som tillhandahåller lösningar med hög energileverans att söka till programmet.

Ignite har åtta matchningstillfällen planerade under 2018. Varje event har ett tema och olika storbolag kommer att finnas på plats.
17 april, Robotics, Stockholm
8 may, Digital tools for HR and Learning, Stockholm
15 may, IoT, Stockholm
24 maj, Clean-tech, IoT, New Materials, Malmö
6-7 september, Machine Learning & Additive Manufacturing, Västerås
27 september, Computer Vision & Visualisation, Linköping
9 oktober, Smart Industry, Göteborg

Ignite Sweden är ett nationellt program som drivs av THINGS, STING, LEAD, MINC, UMINOVA och Swedish Incubators and Science Parks. Projektet är medfinansierat av Vinnova.

Comments are closed.