Annons

Säkerhetstjänst för NXP-baserade IoT-enheter

Arrow Electronics har lanserat en säker etableringstjänst som möjliggör snabb drifttagning av IoT-ändnoder och gateways med säkerhetskretsen NXP A71CH Secure Element.

Möjligheten att autentisera IoT-enheter och snabbt upprätta pålitliga anslutningar till molnet blir allt viktigare, särskilt med GDPR-lagstiftningen och det ansvar som den lägger på organisationer att skydda data och säkerhet. Arrow har utökat programmeringsanläggningarna i sitt distributionscenter i Venlo, Nederländerna, för att erbjuda den nya servicen, som kommer att vara tillgänglig för sina kunder initialt i EMEA (Europa, Mellanöstern och Afrika) och med utsikt till en fullständig global lansering.
NXP A71CH är en färdig säkerhetslösning som har utvecklats för att säkra IoT peer-to-peer- eller molnanslutningar i tillämpningar för smart hem och industri, däribland sensornätverk och IP-kameror. Lösningen baseras på betrodda säkerhetsfunktioner (root of trust) på kiselnivå med funktioner som krypterad nyckellagring, nyckelgenerering och härledning av nycklar för att skydda privat information och autentiseringsuppgifter för ömsesidig autentisering. Arrow tillhandahåller A71CH med de autentiseringsuppgifter som är nödvändiga för autonom moln- och peer-to-peer-autentisering.
Arrow har installerat ett Data I/O Sentrix säkerhets- och dataprogrammeringssystem i Venlo-lageret för att erbjuda sin nya tjänst. Data I/O har samarbetat nära NXP med stöd för A71CH Secure Element för att erbjuda säker etablering och anpassning.
– A71CH stöder vår” Plug&Trust”-metod genom att göra det möjligt för kunder att enkelt integrera ”root of trust” till sina IoT-enheter för att användas för ömsesidig enhetsautentisering och molnanslutning, säger Philippe Dubois, direktör och chef för IoT Security hos NXP Semiconductors.

Comments are closed.