Annons

Rockwell investerar i PTC

PTC Inc. Rockwell Automation, Inc. har ingått ett slutgiltigt avtal om ett strategiskt partnerskap. Som en del av partnerskapet kommer Rockwell Automation att göra en kapitalinvestering på 1 miljard dollar i PTC, och Rockwell Automations styrelseordförande, Blake Moret, kommer att ansluta sig till PTCs styrelse.

PTC och Rockwell Automation kommit överens om att anpassa sina respektive smarta fabriksteknologier och kombinera PTCs ThingWorx IoT, Kepware industriell anslutning, och Vuforia augmented reality (AR) -plattformar med Rockwell Automations FactoryTalk MES, FactoryTalk Analytics och Industrial Automation-plattformar.
– Den här strategiska alliansen kommer att ge industrin den bredaste integrerade sviten av toppmodern teknik, uppbackad av PTC, ledande inom IoT och förstärkt verklighet, och Rockwell Automation, ledande inom industriell automation och information, säger Jim Heppelmann, VD och koncernchef, PTC.
Enligt villkoren i avtalet om kapitalinvesteringen kommer Rockwell Automation att göra en kapitalinvestering på 1 miljard USD i PTC genom att förvärva 10 582 010 nyemitterade aktier till ett pris av 94,50 dollar, vilket motsvarar cirka 8,4% ägarandel i PTC baserat på PTCs nuvarande utestående aktier pro forma för aktieutgivningen till Rockwell Automation.

Comments are closed.