Annons

Processorer med eCT-flash

Cypress har börjat leverera volymkvantiteter av enkapseldatorer med företagets eCT-flashminne (embedded charge-trap) producerade av UMC. Den nya minnesteknologin är kompakt, snabb och klarar tillförlitlighetskraven för fordon.

Leveranserna är kulmen på ett flerårigt samarbetsprojekt mellan Cypress och UMC, där UMS har integrerat eCT-tekniken i sin digitala 40 nm lågeffektsprocess (40LP). I UMC-processen kräver en enskild flash-cell bara 0,053 µm² kiselarea.
Flashminnet klarar läshastigheter på 8 ns och hela ord kan programmeras in på 30 µs.
– Det här är en viktig milstolpe för eCT-tekniken, säger Sam Geha, chef för minnesdivisionen hos Cypress. Med dagens produktionstakt kommer UMC att ha producerat mer än sju miljoner processorer med eCT-flashminne i slutet av året.
– UMC och Cypress har ett utvecklingssamarbete som sträcker sig över många teknologigenerationer, säger .C. Chien, senior vice president of Corporate Marketing hos UMC. Vår 40LP-process är en mogen process med högt utbyte och därmed låga kostnader. För ökad säkerhet kör vi processen i fabriker i Taiwan, Singapore och Kina.
Makron för eCT-flashminne till UMCs 40 nm-process kan licensieras från Cypress.

Comments are closed.