Annons

Pris till elektronikföretag i Västsverige

På TEC 2018 i Göteborg delade Elektronikindustriföreningen i Göteborg (EIG) ut prisen ”Årets Elektronikföretag i Västsverige” och ”Årets Unga Elektronikföretag i Västsverige”.

01elind01
Niklas Johansson (VD Aqua Robur), Martin Holm (CTO Aqua Robur),  Jörgen Palmhager (CTO HMS) och  Iman Habib (Ordf Elektronikindustriföreningen). Bild Gunnar Andersson, EIG


Årets Elektronikföretag i Västsverige blev HMS Industrial Networks. Priset togs emot av Jörgen Palmhager, teknisk chef för MHS.
Årets Unga Elektronikföretag i Västsverige blev Aqua Robur Technologies AB. Företagets vd, Niklas Johanson tog emot priset.
Motiveringen för priset till HMS Industrial Networks löd så här:
Företaget har i en tuff internationell miljö från Svenska Västkusten utmanat en annan Västkust och blivit en ledande oberoende leverantör av produkter för kommunikation inom Industrial Internet of Things. De har visat hur man på ett intelligent sätt kombinerar egen utveckling och produktion i Sverige, tillsammans med externa partners utomlands för att uppnå hög flexibilitet och kvalitet gentemot sina kunder. Detta har resulterat i en stabil tillväxt på 20 procent per år de senaste 7 åren. Elektronikindustriföreningen i Göteborg vill med stor glädje tilldela priset för Årets Elektronikföretag i Västsverige 2018 till HMS Networks AB.
Motiveringen för priset till Aqua Robur Technologies AB löd så här:
Företaget imponerar med att i en tydlig vertikal av Industriell IoT sticka ut och utmana både med affärsmodell och teknologi. Företaget ger sig an på att tackla ett utmanande problem som finns i alla regioner av världen och berör oss människor i det vardagliga livet på ett påtagligt sätt; nämligen brist på vatten. En kombination av unik servicefri teknologi gör denna produkt särskilt attraktiv för kunderna. Kring detta har företaget byggt en innovativ produkt med en affärsmodell som säkerligen kommer påverka många människor och deras tillgång till vatten. Det är med stor glädje vi tilldelar Aqua Robur Technologies AB priset Årets Unga Elektronikföretag i Västsverige 2018.

Comments are closed.