Annons

Order på maskritare för att ersätta äldre system

Mycronic AB har erhållit ytterligare en order på ett maskritarsystem, byggt på Prexision-plattformen, som ersättning till ett äldre system för tillverkning av fotomasker för bildskärmar. Systemet är beräknat att levereras till en kund i Asien under andra kvartalet 2017.

Mycronic erbjuder maskritare för tillverkning av fotomasker inom olika tillämpningsområden. Dessa områden är tillverkning av bildskärmar (för bland annat TV, smarta telefoner och surfplattor) samt tillämpningar inom multi-purpose marknaden, ett brett marknadssegment med många olika tillämpningar.
Mycronic har en unik ställning som den enda leverantören i världen av utrustning för tillverkning av avancerade fotomasker och har levererat cirka 70 maskritare för bildskärmstillämpningar. Cirka hälften av dessa är äldre än 10 år. Att underhålla dessa system blir mer och mer utmanande. En del av Mycronics kunder med äldre maskritare har också behov av en mer modern produktionsutrustning.
Mycronic erbjuder ett skalbart system, byggt på Prexision-plattformen, i utbyte mot ett äldre system. Kunderna ges möjlighet att öka produktiviteten och får samtidigt en långsiktig servicelösning.
– En av Mycronics återkommande kunder har bestämt sig för att byta in ett av sina äldre system. Med vårt erbjudande får kunden en skalbar maskritare som ger dem fortsatt hög produktivitet,” säger Magnus Råberg, affärsområdeschef för mönsterritare på Mycronic AB.
Prisnivån på ett ersättningssystem byggt på Prexision-plattformen ligger normalt i spannet 12–16 miljoner USD, beroende på konfiguration och typ av inbytessystem.

Comments are closed.