Annons

OLED FullVision i smart telefon

Nästa flagskeppstelefon från LG Electronics (LG) kommer att bli den första enheten någonsin med en OLED FullVision-skärm i plast.

08lg01

LG:s FullVision-skärm är ett steg framåt i trenden mot minimerade kanter på smarttelefoner. Med sina sex tum är skärmen LG:s största de senaste fyra åren, medan själva telefonen blir mindre än förra årets LG V20.
FullVision-skärmens upplösning förbättras av de 4,15 miljoner pixlar i QHD+ (1440 x 2880) OLED-skärmen. OLED-tekniken ger perfekt svärta och färg med större noggrannhet över ett bredare färgspektrum. Genom bildalgoritmer som tagits fram genom år av forskning och utveckling kan OLED-skärmen återge 148 procent av sRGB 1-färgutrymmet för digitala bilder och 109 procent av DCI-P3 2-färgutrymmet för digitala filmer. En annan inbyggd fördel med OLED-tekniken är svarstiden, vilket är tiotals gånger snabbare än LCD. Den snabba svarstiden eliminerar effektivt efterbilder, vilket är av ytterst vikt när det gäller actionfilmer och VR.
Eftersom skärmen baseras på plast-OLED-teknik – även känd som P-OLED – kan kanterna böjas för en mer ergonomisk design. P-OLED skapas genom att placera pixlar på ett plastsubstrat som är mycket starkare än glas. Dessutom är skärmen skyddad av Corning Gorilla Glass 5 och viktigast av allt, med hjälp av avancerad inkapsling och pixel-scanningsteknik har den inbränning som tidigare påverkat OLED-tekniken helt och hållet eliminerats i P-OLED-tekniken.

Comments are closed.