Annons

Nya styrkretsar lyfter Neonode

Med nya styrchip från STMicro är svenska Neonodes laserbaserade touchteknik bättre och lättare att använda. De nya zForce AIR-modulerna integrerar både programmerbar styrning av lasrarna, en ARM-processor och USB/I2C-gränssnitt.

01stneo01

Neonode-modulerna använder ett stort antal IR-laserdioder för att känna av gester eller positioner. En tunn ribba i överkanten av en valfri yta räcker för att touch-tekniken skall fungera.
De senaste sensormodulerna använder ett programmerbart analog/digitalt SoC-chip och en ARM Cortex-kärna från STMicroelectronics för att styra laserdioder och beräkna position och rörelse. Flera objekt kan identifieras parallellt och rörelser känns av 500 gånger per sekund.
– STs avancerade teknik när det gäller konstruktion och produktion har gjort det möjligt för oss att bygga ett så här komplext system till ett så konkurrenskraftigt pris, säger Andreas Bunge, CEO för Neonode. Kombinationen av avancerad analog/digital teknik och en kraftfull mikroprocessor ger precision, realtidsprestanda och konfigurerbarhet med låg energiförbrukning.
– Det här är en mycket innovativ sensorteknik, säger Iain Currie, Vice President North Europe Sales, STMicroelectronics. Den gör vilket objekt som helst interaktiv och ger en total frihet åt en produkts design. Neonodes val av STMicroelectronics bekräftar vår ledande roll när det gäller avancerad interaktiv teknik.
zForce AIR-modulerna kommer att visas i STMicros monter på Embedded World. Modulerna finns att köpa från Digi-Key Electronics.

Comments are closed.