Annons

Nordens första startup-program inom blockchain och Web 3.0

Sting, i samarbete med Advanced Blockchain AG, lanserar en för-accelerator för blockkedjerelaterade projekt i tidiga stadium som vill få hjälp med att utveckla sina idéer. Syftet är att samla kunskap, kapital och erfarenheter för att accelerera utvecklingen inom Web 3.0 i Norden.

För-acceleratorn, som är det första i sitt slag, stöttar blockchain-entreprenörer i Norden och Baltikum med den kunskap, erfarenhet och kapital de behöver för att ta sina idéer vidare till en bredare allmänhet. Programmet syftar till att snabba på nästa generations avancerade blockkedje- och web 3.0-protokoll, och applikationer med potential att förändra samhället.

– Vi är oerhört stolta över vårt samarbete med Advanced Blockchain AG, som kommer ge blockchain-startups i Norden fler möjligheter att nå ut med sina innovationer, säger Pär Hedberg, VD på Sting. Vi ser många intressanta applikationer nu, varav flera med potential till en signifikant positiv inverkan på samhället. Genom att arbeta tillsammans kan vi förse startups inom blockchain-området med båda värdefull kunskap och kapital.

Det kostnadsfria programmet, som börjar i oktober, innehåller en serie workshops som behandlar nyckeltrender inom blockchain och Web 3.0, och ger samtidigt entreprenörerna de verktyg de behöver för att förverkliga sina idéer och ta dem ut till en vidare publik.

Tio utvalda ansökningar kommer att ges plats i för-acceleratorn, tillsammans med ett bidrag på 10,000 USD Coin (USDC) från Advanced Blockchain, och chansen att fortsätta i Stings världsledande acceleratorprogram. Programmet leds av Stings coacher Cecilia Bratt och Fredrik Rosengren, samt Simon Telian, Group Chief Investment Officer på Advanced Blockchain AG.

– Målet med samarbetet mellan Advanced Blockchain och Sting är att identifiera och hjälpa teams och individer med kreativa idéer inom Web 3.0-ekosystemet, säger Simon Telian. Genom det här programmet kan vi ge dem verktygen de behöver för att utveckla sina idéer och öka chanserna att lyckas.

Deltagarna kommer få coachning inom affärskritiska områden såsom affärsmodellering, team-building och utveckling av en MVP (minimum viable product). Programmet kommer även göra en djupdykning i blockkedjespecifika ämnen såsom De-Fi, NFTer, intersektion med traditionell finans, företagsblockkedjor och allmännyttiga tillämpningar.

Sting och Advanced Blockchain AG ingick ett partnerskap tidigare i år i samband med ABAGs lansering i Norden och för-acceleratorn är den första aktiviteten inom ramen för samarbetet.

Comments are closed.