Annons

Niklas Karpe inviger ECS

Niklas Karpe inviger Embedded Conference Scandinavia den 7-8 november. Karpe är Head of Powertrain Control Platform på Scania CV.

09karpe01

Sedan konferensens tioårsjubileum för två år sedan skapades traditionen att ha en renommerad invigningstalare. Först ut var Sara Mazur från Ericsson och förra året var det Tomas Lagerberg från ABB. Niklas Karpe är även keynote-talare och håller i föredraget ”Avancerad elektronik och egen inbyggd software – ett överlevnadsproblem för lastbilar och bussar”.
– Det är med nöje jag deltar i invigningen för årets Embedded Conference Scandinavia, säger Niklas Karpe. Evenemanget är ett viktigt forum för embedded och ämnena som berörs ligger helt rätt i tiden.
– Det är jätteroligt att få med oss ännu en så kunnig och engagerad invigningstalare som Niklas Karpe, säger Ulf Bodin, avdelningschef på EISLAB (Embedded Internet Systems LAB), Luleå tekniska universitet, som leder konferenskommittén för ECS. Inbyggd programvara för fordon är ett hett ämne som driver på utvecklingen inom området.

Om Niklas Karpes presentation:
Mängden elektronik och inbyggd programvara som används i tunga fordon växer för varje år. För att möta kundernas behov av hållbara och pålitliga transporter krävs mycket höga krav på tillförlitlighet och robusthet. I den här krävande lastmiljön behöver traditionell komponenttest kompletteras med inbyggd programdiagnos och bred datainsamling från anslutna fordon. På detta sätt kan reella och potentiella misslyckanden upptäckas mycket tidigt. Dessutom är framtida behov av flexibilitet och funktionell säkerhet väsentligt lättare att uppnå med inbyggd programvara. Några exempel på software och elektronikutveckling på Scania kommer att ges för att illustrera denna punkt.
Niklas Karpe har arbetat på Scania sedan 2003 och varit engagerad i utveckling av el och elektronik (HW och SW) för tunga fordon. Han leder nu en avdelning som utvecklar styrenheter, sensorer, ställdon, kabelnät och low-level SW för framtida drivlinor. Han är passionerad om sensorer, inbyggda system för fordon och kvalitet!

Embedded Conference Scandinavia består av ett högkvalitativt konferensprogram, en utställning med ca 80 ledande leverantörer samt sociala aktiviteter och har under åren kommit att bli ett nyckelevenemang för den internationella embeddedbranschen. ECS växer varje år och attraherar nu ca 2000 deltagare.

Den tolfte upplagan av Embedded Conference Scandinavia går den 7-8 november 2017 på Kistamässan i Stockholm. Konferensprogram och anmälningslänk finns på www.embeddedconference.se. Det är kostnadsfritt att besöka ECS och delta i konferensen.

Comments are closed.