Annons

Mycronic köper SMT-bolag

Mycronic köper 100 procent av aktierna i VIT S.A.S (Vi TECHNOLOGY), med säte i Saint Egrève, Frankrike. Köpeskillingen uppgår till 8 MEUR (cirka 77 MSEK) på skuldfri basis och finansieras med egna medel.

Vi TECHNOLOGY utvecklar, tillverkar och säljer innovativa inspektionslösningar för monteringsprocessen vid kretskorttillverkning och har levererat cirka 3 000 utrustningar till 500 kunder. Utrustningarna finns främst inom marknadssegment som fordon, industri, infrastruktur inom telekom, konsument, medicin, samt rymd- och flyg.
Produkterna omfattar utrustning för inspektion av lodpastaapplicering, SPI och utrustning för automatisk optisk inspektion av kretskort, AOI. Inspektionsutrustning är ytterligare en del i en SMT produktionslina. Vi TECHNOLOGY har dotterbolag i Singapore, Tyskland och USA och har knappt 100 anställda. Den tekniska kompetensen är hög, hälften av de anställda är ingenjörer eller tekniska doktorer.
Vi TECHNOLOGY har de senaste åren gjort en medveten satsning på teknikskiftet till nästa generations 3D-inspektionsutrustning. Investeringarna har lett till kvalificerade inspektionslösningar inom SMT. Detta har medfört omfattande utvecklingskostnader och har påverkat rörelseresultatet negativt. Med Mycronic som ägare får Vi TECHNOLOGY tillgång till ett omfattande globalt försäljningsnät och serviceorganisation, vilket breddar och stärker Vi TECHNOLOGYs närvaro globalt.
– Med Mycronic som ägare kommer Vi TECHNOLOGY att få tillgång till nya kunder och marknader, samt kunna accelerera utvecklingen av innovativ 3D-inspektionsutrustning, säger François Amblard VD för Vi TECHNOLOGY. Nyckeln till en framgångsrik tillverkningsprocess är att ha tillgång till användbara högkvalitativa inspektionsdata. Tillsammans kommer vi att kunna genomföra industri 4.0-initiativ och erbjuda kunderna en komplett integrerad produktionslina. Vi har samma värderingar, delar en passion för innovation och har en gemensam ambition att leverera kvalificerade lösningar som tillgodoser snabbt ökande krav hos kunderna inom ytmontering.
Förvärvet genomförs omgående och konsolideras i koncernen från förvärvsdagen. Påverkan på koncernens nettoomsättning och resultat 2017 bedöms vara marginell.

Comments are closed.