Annons

Motorsport med elfordon

Med ”ABB FIA Formula E Championship” blir ABB huvudsponsor för världens första helt eldrivna internationella motorsportserie som anordnas av FIA

01abb03

ABB och Formel E bildar ett samarbete för att driva e-mobiliteten framåt för en hållbar framtid. Sedan den första tävlingen i Beijing i september 2014 har Formel E etablerats som nummer ett inom helt eldriven internationell motorsport. I nästa utvecklingsfas bidrar ABB med sitt namn samt innovations- och teknikledarskap till serien, som från och med nu kommer att heta ”ABB FIA Formula E Championship.”
Formel E fungerar som en konkurrenskraftig plattform för att utveckla och testa relevanta elektrifierings- och digitaliseringstekniker för e-mobilitet och bidrar till att förfina elfordon, infrastruktur och digitala plattformar.
– Vi tycker det är oerhört spännande att bli partner med Formel E och att skapa framtiden inom e-mobilitet, säger ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer. ABB och Formel E är ett självklart team med de allra senaste elektrifierings- och digitaliseringsteknikerna. Tillsammans kommer vi att skapa nästa fas i denna spännande sport och vidareutveckla högpresterande team.
ABB FIA Formula E Championship ingår i FIA:s eldrivna formelserie för stadslopp och världens första helt eldrivna internationella ensitsiga kategori inom motorsporten. Elbilsserien Formel E tar spännande racerbilsaction till världens storstäder där man tävlar hjul mot hjul längs gator i städer som New York, Hongkong, Paris och Zürich.
I den fjärde upplagan av serien kommer 10 team och 20 förare att tävla i 11 städer på fem kontinenter om titeln ABB Formula E champion. Nästa elbilsrace äger rum i Marrakesh den 13 januari och mästerskapstävlingen 2018 avslutas i juli.

Comments are closed.