Annons

Microchip-processor med TrustZone-teknik

Från Microchip kommer SAM L10- och L11- familjerna som tillgodoser det växande säkerhetsbehovet i ändpunkter för IoT. Kretsarna är utformade att ge ett bättre skydd mot röjande av intellektuell egendom (IP) och känslig information.

De nya styrkretsfamiljerna är baserade på Arm Cortex-M23-kärnan, SAM L11 är utrustad med Arm TrustZone för Armv8-M, en programmerbar miljö som ger maskinvaruisolation mellan certifierade bibliotek, IP och applikationskod. Microchip möjliggör robust säkerhet genom att inkludera manipuleringsskydd på kretsnivå, säker uppstart och säker lagring av nycklar, som tillsammans med TrustZone-tekniken skyddar kundernas tillämpningar från såväl fjärrbaserade som fysiska attacker.
Båda kretsfamiljerna har mycket låg energiförbrukning och tål vatten och störningar bättre än det mesta. Med ett mått på 405 enligt ULPMark-skalan uppvisar SAM L10 över 200 procent bättre prestanda jämfört med närmaste konkurrent certifierad av Embedded Microprocessor Benchmark Consortium (EEMBC). Microchip utnyttjar den egenutvecklade picoPower-tekniken för att tillhandahålla industriledande låg kraftförbrukning i aktivt läge och samtliga sovlägen.
Utöver TrustZone-tekniken inkluderar säkerhetsfunktionerna hos SAM L11 en inbyggd kryptografisk modul som stöder krypteringsstandarden AES (Advanced Encryption Standard), Galois Counter Mode (GCM) och Secure Hash Algorithm (SHA). Säker uppstart och lagring av nycklar med manipuleringsskydd ger maskinvaran en högt tillförlitlig grund. Dessutom erbjuds säker uppstart för uppgradering av säker firmware.
Microchip har samarbetat med Trustonic för säkerhetslösningar. Microchip har också samarbetat med Secure Thingz och Data I/O Corporation för att erbjuda säkra tjänster för SAM L11-kunder med beprövat säkerhetsskydd.
Båda kretsfamiljerna är utrustade med Microchips senaste styrkretsgeneration för kapacitiv beröring, Peripheral Touch Controller (PTC). Konstruktörer kan lätt lägga till beröringsgränssnitt som fungerar bra också i närvaro av fuktighet och brus.

Comments are closed.