Annons

Mätteknik med obegränsad lagring

Ett nytt sätt att mäta: utnyttja obegränsat lagringsutrymme, förenkla dokumentation, arkivering och kommunikation av data.

11conrad02

I år firar VOLTCRAFT sitt 35-årsjubileum. Conrad Business Supplies eget varumärke är känt på marknaden för sina multimetrar. Men VOLTCRAFT erbjuder också ett brett utbud av andra mätinstrument, allt från testprober till lagringsoscilloskop.
Ett bra exempel är den USB-anslutna PC-modulen DSO-3104 för analys och bearbetning av analoga och digitala signaler. Med en bandbredd på 100 MHz möjliggör enheten snabb Fourier-transform (FFT) för analys av valfri vågform. DSO-3104 USB har fyra kanaler och kan exportera data till Excel.
Exportfunktionen gör det möjligt att lagra alla direkt till datorn samt datahantering. Detta förenklar analys och dokumentation enormt. Tack vare den praktiskt taget obegränsade lagringskapaciteten på datorn kan alla data dokumenteras, arkiveras och kommuniceras, oavsett de involverade volymerna. Laboratoriemässiga justerings- och installationsprocedurer behövs inte. Tillsammans med lagringsoscilloskopet 200 MHz DSO-1202D, som klarar upp till 1 GS/s, bildar de en bra kombination för universella mätuppgifter.
Säkerhet är högsta prioritet vid mätningar, men användaren måste också kunna utföra mätningar på svårtillgängliga platser. BS-21 HD USB Endoskop gör det möjligt att komma åt områden som normalt inte är åtkomliga. Enheten har en vattentät minikamera, vilket gör endoskopet idealiskt för att undersöka rörs inre. Den dimbara LED-belysningen, i kombination med en spegel, säkerställer att inget avlägset hörn är för mörkt för att undersöka.
Kontaktlös mätning är ett attraktivt alternativ, speciellt vid mätning av temperaturer eftersom det minimerar risken för att användaren bränner sig vid hög temperatur. För att mäta temperaturen på svåra platser behöver användaren inte tillgripa kostsamma värmekameror. VOLTCRAFT erbjuder ett brett spektrum av pyrometrar och infraröda termometrar. Med IR 260-8S är det möjligt att mäta temperaturer mellan -30° och 260° C på säkert avstånd. En anslutbar mållaser säkerställer att temperaturen mäts på exakt den önskade platsen. Skärmen med min/max-värden säkerställer att inga extrema avläsningar förbises.
VOLTCRAFT-sortimentet har också en lösning för att tillgodose kontaktlös och därmed ofarlig mätning av spänning. MS-450 Multi-tester har mätpunktsbelysning och kan detektera växelspänning i områdena 12 till 50 och 50 till 1000 volt.

Comments are closed.