Annons

Mät tid med 10 ps upplösning

Från AMS kommer en ny version av företagets TDC-omvandlare (time-to-digital) med lägre energiförbrukning och mindre kapsel. Komponenten mäter tid med en upplösning ner till 10 ps.

01ams03

TDC-GPX2 är en integrerad fyrkanalsomvandlare med en upplösning på 20 ns per kanal eller 10 ns i tvåkanalsmod. Komponenten används för att mäta korta intervaller med mycket hög precision, till exempel vid avståndsmätning med laser, i LIDAR-system, i medicinska scanners eller i automatiska testsystem. Den högre upplösningen och en högre samplingsfrekvens (max 70 Msamples/s) innebär att omvandlaren klarar mera krävande tillämpningar än tidigare, för till exempel noggrann 3D-rendrering eller krävande robottillämpningar.
TDC-GPX2 levereras i en 9×9 mm stor QFN64-kapsel och komponenten har en energiförbrukning mellan 60 mW och 450 mW vid normal användning. I viloläge ligger strömförbrukningen på låga 60 µA.
Ett utvärderingskit, GPX2-EVA-KIT, innehåller programmerare och utvecklingsprogramvara för PC. Komponenterna tillverkas redan i produktionsvolym.

Comments are closed.