Annons

Liten effektmodul klarar 15 A, 42 V

Från Intersil, ett dotterbolag till Renesas, kommer den första 42 V enkanals, nedstegande DC/DC-effektmodulen som kan ge en ström på upp till 15 A kontinuerligt.

09inter01

ISL8215M drivs från en enkel inspänning med brett spänningsområde som inkluderar de industriella standardspänningarna 12 V, 18 V och 24 V för matningsbussar. Modulen har en justerbar utspänning från 0,6 V till 12 V och ger en högsta effekttäthet på 60 mA/mm² i en 13 x 19 mm stor kapsel. Med en verkningsgrad på upp till 96,5% passar modulen till POL-konvertering för FPGA-. DSP- och MCU-kretsar i utrustning för industri, medicin och RF-kommunikation, liksom för eftermarknadsprodukter inom fordonsteknik samt portabel utrustning som använder Li-Ion-batterier.
ISL8215M är ett komplett DC/DC-spänningsaggregat som innehåller en styrkrets, MOSFET:ar, en induktor samt passiva komponenter, allt inrymt i en tät kapsel. Den specialutvecklade HDA-kapseln (High Density Array) ger utmärkta elektriska och termiska egenskaper tack vare ett enskikts, konduktivt kapselsubstrat som minskar anslutningsinduktanserna och leder bort värme huvudsakligen genom systemkortet. Komponenterna är monterade på en ramstruktur av koppar som gör att modulen kan arbeta med full belastning över stora temperaturområden utan att det krävs något luftflöde eller några kylare, vilket ytterligare reducerar storleken och kostnaderna.
ISL8215M ger snabba transientsvar och mycket hög slingstabilitet, samtidigt som den typiska ON-tiden på 40 ns möjliggör enstegs nedkonvertering vid låga belastningar. Modulen kan vid behov ställas in för hög verkningsgrad vid låga belastningar för att förlänga batterilivslängden i Li-Ion-drivna applikationer och stödja produkter som följer Energy Star-normen. Den har skyddsfunktioner för spänning, temperatur och ström som garanterar säker drift under onormala arbetsförhållanden. ISL8215M har också automatisk omstart när fel rättats till för att skydda lasten och systemet.
Spänningsmodulen ISL8215M finns tillgänglig nu i en 19 x 13 x 5,3 mm stor HDA-kapsel.

Comments are closed.