Annons

Keysight Technologies och Bluetest i samarbete

Samarbetet syftar till att skapa en mätlösning för luftgränssnittet för NarrowBand-Internet-of-Things, NB-IoT. Lösningen innebär att man använder Keysights testare UXM, för trådlösa uppkopplingar, i kombination med Göteborgsföretaget Bluetests unika metod för mätningar av antenneffekt i ett starkt reflekterande ”efterklangsrum”.

RTS65bluetest

Keysight UMX stöder nu den senaste specifikationen för narrowband-internet av saker (NB-IoT), samt förbättrad maskinkommunikation enligt (eMTC) Cat-M1. Genom samarbetet implementeras NB-IoT via Bluetest Reverberation Test Systems, som är idealiskt för test över luftgränssnittet (OTA, Over The Air) av IoT-enhetens prestanda, något som inte låter sig göras med traditionella mätmetoder. Den här lösningen används redan av en av Japans ledande operatörskunder.

– Det nära samarbetet från Keysight gjorde det möjligt för oss att möta marknadens krav på ett tidigt stöd för test av NB-IoT-enheter, säger Klas Arvidsson, produktchef för Bluetests OTA-lösningar. Detta gav en kraftfull testlösning för utvärdering av IoT-enhetens prestanda, såsom överförd uteffekt och mottagarkänslighet, vilket krävs för en bra överföring särskilt i utmanande länkbudgetförhållanden.

NB-IoT-tekniken använder befintlig mobilnätinfrastruktur för att ge god täckning och pålitlig anslutning. Tillvägagångssätt antas av stora, globala operatörer. OTA-testet är avgörande för operatörerna att kvalificera kompatibiliteten och överensstämmelsen hos deras NB-IoT-enheter. Detta är särskilt viktigt när ett hölje från tredje part används med enheten eftersom antenntäckningseffekterna kan begränsas.

Bluetest Reverberation Test Systems är särskilt väl lämpade för test av större IoT-enheter eftersom det inte finns någon traditionell testzonbegränsning i kammaren.

UXM trådlösa testare har uppgraderats med den allra senaste NB-IoT-specifikationen, som stöder RF-mätning, strömförbrukning och end-to-end datatest.

Comments are closed.