Annons

IoT från Libelium

Arrow Electronics och Libelium har tecknat ett globalt distributionsavtal. Överenskommelsen utökar Arrows portfölj för IoT med Libeliums trådlösa sensorteknik.

05arrow03

Libelium har hjälpt organisationer att distribuera fjärranalyslösningar sedan 2006 i tillämpningar för bl a skogsbruk, jordbruk, miljöövervakning, smart tillverkning och trafikstyrning. Företagets Waspmote-hårdvaruarkitektur har utformats för att fungera med låg strömförbrukning. Individuella sensorgränssnitt och radiomoduler kan stängas av digitalt för att spara energi och tre olika vilolägen gör att hårdvaran endast drar 7 μA när den är i viloläge.
Det finns fler än 120 sensorer tillgängliga som kan anslutas till Waspmote-bashårdvara och som möjliggör detektering och övervakning av bl a gaser, tryck och vibrationer samt vätskors beteende och kemiska sammansättning. Det finns 17 olika trådlösa gränssnitt för Waspmote, däribland långdistans (4G/ 3G/ GPS/ GPRS/ LoRaWAN/ LoRa/ Sigfox/ 868 MHz/ 900 MHz), mellannivå (Zigbee/ 802.15.4/ DigiMesh/ WiFi) och korthåll (RFID/ NFC/ Bluetooth 2.1/ Bluetooth LE).
Arrows Connect-programvara körs på Libelium Meshlium-gateways, som är gränssnittet mellan Waspmote-sensorer och Internet, vilket förenklar anslutningen till vanliga industridataplattformar och hantering av enheter.

Comments are closed.