Annons

Industrikort i miniformat

HMS Industrial Networks lägger nu till M.2-formatet i företagets IXXAT INpact PC-kortserie. I och med det har man marknadens minsta PC-gränssnitt för Industrial Ethernet och Profibus.

04hms01

Med de nya gränssnitten IXXAT INpact M.2 kan användare implementera PROFINET, EtherNet/IP, EtherCAT, Modbus-TCP, Powerlink och PROFIBUS slavanslutning med det minsta utrymmeskravet någonsin. Den kompakta formfaktorn M.2 2260 (Key B-M) gör INpact M.2 lämplig för små och mobila enheter, vilka vanligtvis används för service, konfiguration, dataanalys eller processdatavisualisering. INpact M.2 passar också bra i moderna inbyggda datorbaserade kontrollenheter, där det möjliggör direkt och enkel anslutning till önskade industriella nätverk.
I likhet med övriga IXXAT INpact-kort innehåller INpact M.2 ett omfattande drivrutinpaket för Windows, Linux, Intime och QNX, vilket ger en enkel och snabb utvecklingsprocess. Ett enhetligt programmeringsgränssnitt gör att kunderna smidigt kan växla mellan olika INpact-kort och protokoll utan att ändra mjukvaran. Effekten är ökad flexibilitet och en betydande minskning av utvecklingskostnaderna.
Korten bygger på Anybus CompactCom-tekniken, där den FPGA-baserade Anybus NP40-nätverksprocessorn hanterar kommunikation mellan Industrial Ethernet eller fältbussnätverk och användarens tillämpning. Lösningen har realtidsprestanda, vilket gör den lämplig för industriella tillämpningar.
INpact M.2 är tillgänglig som slutprodukt med förinstallerat nätverksprotokoll, men det har också en flexibel, gemensam Ethernet-version med flera protokoll som gör det möjligt för användare att spara lagringskostnader. Stordriftsfördelar uppnås eftersom användarna helt enkelt själva kan välja och ladda upp det önskade Industrial Ethernet-protokollet till INpact, beroende på tillämpningens nätverksbehov.
Anslutningen av INpact M.2 till fältbussen eller Industrial Ethernet-nätverket sker via ett bussgränssnittskort, anslutet via kabel till IXXAT INpact M.2.
INpact M.2, bussgränssnittskort, kabel och minikonsol levereras i färdigt kit, men kan även köpas separat, om så önskas.

Comments are closed.