Annons

Impedansanalysator och LCR-mätare

Med lanseringen av 5 MHz MFIA introducerar Zurich Instruments en ny typ av impedansanalysator och högprecisions LCR-mätare. Instrumentet är baserat på Zurich Instruments dokumenterade lock-in amplifier-teknologi, som är noggrannare (0,05%) och med snabbare (=upp till 20 ms per mätpunkt) mätningar över ett större frekvensområde jämfört med konventionell impedansanalysator.

12zurich01

MFIA impedansanalysator är lämplig för mätningar från 1 mOhm till 10 GOhm inom frekvensområdet 1 Hz till 5 MHz; Den kan också användas för DC-mätningar.
Instrumentets LabOn-interface kommer med ett antal nya egenskaper speciellt designade för impedansmätningar:
Compensation-Advisor hjälper användaren steg för steg att eliminera oönskade parasitiska effekter mellan instrumentet och sond; Confidence-Indicator beräknar tillförlitligheten av mätningen baserad på mätningens parametrar och ger en varning vid kritiska tillfällen; Parametric Sweeper tillåter snabba och enkla automatiska mätningar.
En inbyggd webserver gör att programinstallation inte behövs, utan instrumentet kan enkelt nås via en web-browser. Mätdata kan överföras direkt till PC och för programmerare ingår API och exempel för LabView, MATLAB, Phyton och C.
MFIA kan användas för en rad olika applikationer så som karaktärisering av halvledarmaterial, -komponenter och solceller, men även dielektrisk spektroskopi, bio-impedans och mikrofluidik.

Comments are closed.