Annons

IDT lanserar effektiva laddchips

Integrated Device Technology (IDT) lanserar nu två nya chips som tillsammans skapar en komplett och trådlös laddningslösning för elektronik som kräver upp till 15 W uteffekt. Både sändare och mottagare uppfyller Wireless Power Consortiums (WPC) Qi-standarden och uppvisar enligt IDT branschens högsta laddningseffektivitet.

IDT:s nya chips stödjer trådlös laddning för nya kategorier av konsumentprodukter och infrastruktur. Laddningseffektiviteten från ingången på sändaren till utgången på mottagaren uppges vara över 86 procent, vilket enligt IDT är branschens högsta. De nya enheterna är kompatibla med Wireless Power Consortiums (WPC) Qi-standarden och sällar sig till företagets lösningar för 5 och 3 W.

Sändarchipet, döpt till P9240A, kan användas i plattor för energiöverföring och byggas in i möbler. Applikationerna finns enligt IDT på flygplatser, hotell och kaféer. Följeslagaren, mottagaren döpt till P9220, är avsedd för produkter som kräver hög laddningseffekt, såsom surfplattor och ”phablets” (smartmobiler med stor skärm), mini-PC:er, medicinska instrument och trådlösa högtalare samt smartmobiler med snabbladdning. Sändaren försörjs från en spänningskälla på mellan 4,25 – 21 V och har egen Slew Rate Control för bättre EMI-prestanda och eliminering av EMI-filter. Mottagaren P9220 är starkt integrerad med en aktiv intern likriktare och LDO på utgången med stöd för de vanligaste protokollen i kommunikationsgränssnittet. Både sändarchipet och mottagarchipet baseras på en embedded 32-bitars ARM Cortex-M0 processor. P9240A finns i en 40-QFN5X5-kapsel och är prissatt till 3,75 dollar per styck i kvantiteter om 10 000 stycken. P9220 finns i en WLCSP-kapsel och kostar 2,50 dollar per styck, också den i kvantiteter om 10 000 stycken.

Comments are closed.