Annons

IAR-verktyg med stöd för Arm-AI

IAR Embedded Workbench har nu stöd för Arms nya neuronnätsbibliotek CMSIS-NN, ett standardiserat gränssnitt för att snabba på och förenkla processorutveckling med nya neuronnätskärnor som grund.

Neuronnät är ett samlingsnamn på ett antal självlärande algoritmer som försöker efterlikna funktionen hos nervceller i människohjärnan. Neuronnät tränas genom maskininlärning där mjukvara får analysera stora datamängder för att lära sig se mönster som sedan kan tillämpas i ansiktsigenkänning, självkörande bilar eller liknande teknik för artificiell intelligens (AI).
Arm Cortex Microcontroller Software Interface Standard (CMSIS) erbjuder ett skalbart och standardiserat gränssnitt för alla Arm Cortex-M-processortillverkare, vilket minskar inlärningskurvan för utvecklare och minskar produktionstiden for nya processorer. Mjukvarubiblioteket CMSIS-NN är utvecklat för att maximera prestanda och minimera minnesanvändningen i neuronnät baserade på Arm Cortex-M-processorer. Mjukvarubiblioteket kan användas för att skapa intelligenta anslutningar för Internet of Things, något som ökar i popularitet tack vare möjligheter att spara energi och förbättra prestanda.

Comments are closed.