Annons

FundedByMe expanderar till Polen

Svenska crowdfundingföretaget FundedByMe öppnar kontor i Polen. Verksamheten är den sjätte internationella etableringen globalt utöver Sverige. Ambitionen är att möta finansieringsbehovet på en snabbt växande marknad bestående av många intressanta företag och med en växande medelklass med hög investerarvilja.

03funded01
Maciej Gajewski, CEO FundedByMe Polen

– Polen är ett av Europas intressantaste marknader just nu, säger Daniel Daboczy, CEO och medgrundare FundedByMe. Dels på grund av sin storlek men även på grund av en snabbt växande startupsektor och en stor grupp människor med investeringskapacitet och investerarvilja. Våra analyser visar att polska medborgare visar stort intresse att investera i nordiska bolag och bedömningen är att nordiska investerare vill ha ett större diversifierat och internationellt dealflow. Polska bolag är i dagsläget betydligt lägre värderade än Nordiska och har minst lika stor potential att lyckas globalt.
FundedByMe Polen grundas i samarbete med lokala partners genom ett nytt samägt bolag. CEO för bolaget är Maciej Gajewski och Jacek Kulma är Head of Advisory board.
– Vi är glada över att påbörja ett långsiktigt samarbete med FundedByMe som en global partner, konstaterar Maciej Gajewski, CEO FundedByMe Polen. Vi vet att både polska/svenska investerare och företag kommer att dra nytta av detta partnerskap. Vårt huvudsakliga fokus är att inom kort kunna presentera de bästa polska högteknologiska startup-bolagen via vår crowdfundingplattform.
En rapport från paraplyorganisationen StartupPolen visar på statistik från 621 startupbolag, där 44% av de nystartade bolagen övervägde att söka efter utländskt kapital, 77% sökte finansieringsmöjligheter och 11% sökte specifikt efter crowdfundingmöjligheter.
FundedByMe Polen bedömer att de kan attrahera utländska investerare till Polen samt erbjuda access till intressanta affärsideer och kapital från Polen till utlandet. De önskar även verka som en länk till den Europeiska kontinenten.
– Vi är förväntansfulla på samarbetet i Polen, och har stora förhoppningar på att investeringsflödet mellan de Europeiska länderna ska tillta ytterligare, säger Lovisa Strömsholm, Head of International Growth, FundedByMe Sverige. Vår strategi är att underlätta för investeringar i polska startups från utländska investerare, samt skapa nya flöden från Polen till resten av Europa.
FundedByMe Polen samarbetar med Google Campus Warsaw runt lanseringen. Campus Warsaw är en del av sex strategiska huvudkontor för Googles entreprenörsnätverk globalt.

Comments are closed.