Annons

Fler testmöjligheter hos Prevas

Prevas har i många år jobbat med design och konstruktion av produkter med hårda EMC-krav (elektromagnetisk kompatibilitet) för den internationella marknaden. Nu stärker Prevas sitt erbjudande inom EMC-området med utökad kapacitet och möjligheten att kunna erbjuda ett flertal nya testmöjligheter mot nya standarder.

10prevas04
Anders Eklund tillsammans med EMC-specialisten Thomas Bergkvist i Prevas EMC-mätkammare.

Tack vare sin egen EMC-mätkammare kan Prevas tidigt i produktutvecklingsfasen utföra högkvalitativa mätningar, både vad gäller utstrålad störning och immunitet mot påstrålade fält. Riskerna minskar i utvecklingsarbetet och kunder kan både spara tid och sänka sina kostnader.
– Vi är mycket glada över att nu kunna erbjuda denna välutrustade testplattform för EMC till våra kunder, säger Maria Månsson, som ansvarar för satsningen och det kontor i Stockholm som labbet tillhör. Efterfrågan har ökat starkt inom området, både av tekniska skäl och regulativa orsaker. Att kunna ge denna service tidigt i produktutvecklingsprojekten sparar både tid och pengar, och hjälper till att korta ner time-to-market.
EMC-kammaren är ett dämpat rum där absorbentmaterialet är ferritplattor som ger mycket goda provningsförhållanden. Kammaren har förutom instrument och antenner även utrustats exempelvis med vridbord för att underlätta mätningar. Kombinationen av testmöjligheten, att kunna laborera, modifiera och lösa problemen på plats med hjälp av erfarna EMC-experter och konstruktörer gör tjänsten mycket effektiv.
Prevas EMC-experter erbjuder rådgivning och granskning under konstruktions- och layoutskedet för att minimera problem så tidigt som möjligt i processen att ta fram en produkt. Sedan tidigare finns även mycket övrig pre-compliance utrustning för att analysera och verifiera EMC-egenskaper redan på prototypstadiet. Det möjliggör optimering av EMC-prestanda i ett mycket tidigt konstruktionsskede vilket ger kortare utvecklingstid och lägre produktionskostnad.

Comments are closed.