Annons

Eva Schelin ny vd för KK-stiftelsen

Eva Schelin, vd för IQ Samhällsbyggnad, har utsetts till ny vd för Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling, KK-stiftelsen. Hon tillträder under våren 2019.

Eva Schelin har tidigare arbetat på bland annat på Sveriges Innovationsmyndighet Vinnova och Trafikverket. Hon har en civilingenjörsexamen i maskinteknik från Chalmers tekniska högskola och en teknologie licentiatexamen från Linköpings universitet.
– Vi är mycket glada över att Eva Schelin vill ta på sig uppgiften som vd för KK-stiftelsen, säger Kerstin Eliasson, styrelseordförande för KK-stiftelsen. Med Evas gedigna och breda erfarenhet av forsknings-, innovations- och samverkansfrågor, och sin chefserfarenhet, får stiftelsen mycket goda förutsättningar att fortsätta att utveckla verksamheten och medverka till att skapa värden för hela samhället. Hennes kompetens kommer att stärka KK-stiftelsen i det förädlingsarbete av verksamheten som nu förestår.
– Jag brinner för att bygga ett gott samhälle och ser KK-stiftelsen som en fantastisk plattform för att stärka Sverige i de utmaningar vi står inför, säger Eva Schelin. Jag har följt KK-stiftelsens arbete på distans, främst genom mitt arbete på Vinnova och IQ Samhällsbyggnad. Stiftelsen är en förebild i arbetet att bygga starka forsknings- och utbildningsmiljöer i samproduktion, som genererar stor nytta för akademin men också stärker näringslivets konkurrenskraft och samhället i stort. Det känns mycket stimulerande att få arbeta aktivt med dessa frågor. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med medarbetarna fördjupa dialogen med lärosätena, näringslivet och andra intressenter.

Leave a Reply