Annons

En miljon elmätare

Landis+Gyr levererar sin Gridstream Connect-lösning för en miljon elmätare till E.ON Sverige. Genom kontraktet kommer E.ON nu uppdatera till andra generationens smarta mätarteknik som hjälper kunderna att effektivisera sin energianvändning.

Landis+Gyrs lösning för E.ON’s uppdatering av smarta mätare inkluderar en miljon smarta elmätare med NB-IoT/M1-kommunikationsteknik samt ett centralsystem på en Gridstream Connect-plattform.
Arbetet med att byta ut E.ONs existerande smarta mätinfrastruktur inleds i juli. Gridstream Connect är en flexibel plattform som utvecklats för Internet of things (IoT) och riktar sig till den snabba utvecklingen inom energisektorn. Framöver kommer plattformen enkelt att kunna utökas med nya applikationer och tjänster.
Sverige är ett av de länder i Europa som kommit längst med att använda avancerad energiteknik; den första riksomfattande utrullningen av smarta mätare genomfördes redan 2009. I dag tar Sverige nästa viktiga steg och byter ut 5,4 miljoner mätpunkter till den senaste tekniken. Denna modernisering kommer att förstärka slutanvändarnas möjlighet att effektivisera sin energiförbrukning och är avgörande för att rusta de smarta näten för en storskalig integration av förnybar energi och användning av e-fordon.

Comments are closed.