Annons

CNC-fräsning lika enkelt som en 3D-utskrift

Mjukvaran DATRON next är baserad på plug-and-play-principen och kan nu användas till alla Datrons CNC-fräsmaskiner.

04solect01

Mjukvaran är utvecklad för att vara enkel att förstå och hantera. Med hjälp av svepande rörelser som lätt känns igen från användningen av en smartphone blir fräsningen nästan lika enkel som en 3D-utskrift. Med några enkla steg tar sig operatören igenom fräsprogrammet som har tydliga assistfunktioner och en integrerad kamera.
DATRON next har självförklarande ikoner där verktyg, komponenter etc har avbildats på ett tydligt sätt, vilket ger en snabb identifiering av olika funktioner och en hög igenkänningsfaktor.
Kombinationen med kameran tillsammans med den känsliga multi-touch-skärmen och XYZ-sensorn gör det möjligt för användaren att snabbt och enkelt ställa in nollpunkten för arbetsstycket. Med tydliga steg och svepande rörelser ersätts tidskrävande manuell inmatning av komplexa numeriska data. Med mjukvaran DATRON next kan operatören i förväg simulera fräsningen i 3D och vid behov utföra nödvändiga korrigeringar. Efter en snabb set-up av arbetsstycket är det bara att förlita sig på höghastighetsfräsningen.

Comments are closed.