Annons

Börje Ekholm blir ny vd för Ericsson

Ericssons styrelse har utnämnt Börje Ekholm till verkställande direktör och koncernchef som tillträder den 16 januari 2017. Börje Ekholm kommer att vara kvar som ledamot i Ericssons styrelse.

10ericsson04
Börje Ekholm

Börje Ekholm kommer närmast från befattningen som koncernchef för Patricia Industries, ett affärsområde inom Investor. Innan denna befattning var Börje Ekholm verkställande direktör och koncernchef för Investor AB under åren 2005 till 2015. Tidigare roller har varit verkställande direktör för Investor Growth Capital Inc., samt befattningar inom Novare Kapital AB och McKinsey & Co Inc.
– Jag är entusiastisk över denna möjlighet, säger Börje Ekholm. I takt med att både nätinfrastruktur och applikationer, kombinerat med 5G, blir mer betydelsefullt efterfrågas ständigt mer innovation av kunderna. Jag ser fram emot att tillsammans med Ericssons fantastiska medarbetare arbeta i nära samarbete med kunder runt om i världen och forma framtiden för vår bransch.
Börje Ekholm är styrelseledamot i Telefonaktiebolaget LM Ericsson, Alibaba Inc., NASDAQ OMX Group Inc. och Trimble Navigation Ltd. Han är även ledamot av Universitetsstyrelsen på KTH.
Börje Ekholm är född 1963 och har civilingenjörsexamen i elektroteknik från KTH i Stockholm samt har genomgått MBA-program vid INSEAD i Frankrike.
Jan Frykhammar fortsätter som verkställande direktör och koncernchef till den 16 januari 2017.

Comments are closed.