Annons

A/D-omvandlare för tuffa miljöer

Microchip lanserar 12 nya SAR (Successive Approximation Register) AD-omvandlare tillsammans med en tillhörande differentialförstärkare speciellt utformad för den nya portföljen av SAR AD-omvandlare.

MCP331x1(D)-xx familjen, som är utformad att fungera i miljöer med höga temperaturer och hög elektromagnetisk strålning, inkluderar industrins enda fullt AEC-Q100-kvalificerade 16-bitars SAR med en samplingshastighet på 1 Msps, vilket ger den tillförlitlighet som krävs för fordons- och industritillämpningar. Differentialförstärkaren MCP6D11 ger ett gränssnitt med låg distorsion och hög noggrannhet för att tillse att AD-omvandlarens prestanda utnyttjas till fullo inom systemen.
MCP331x1(D)-xx-familjen har en upplösning på 12-, 14- och 16-bitar, med hastigheter från 500 ksps till 1 Msps. En fast låg analog matningsspänning (AVDD) på 1,8 V och 1,6 mA normal aktiv ström för 1 Msps och 1,4 mA för 500 ksps innebär att AD-omvandlarna kan ha ultralåg strömförbrukning samtidigt som de bibehåller ett brett fullskaligt ingångsområde.
Kretsarna stöder ett brett spänningsområde för det digitala I/O-gränssnittet (DVIO) (1,7 V – 5,5 V), vilket gör att det kan fungera med flertalet värdkretsar, inkluderande Microchips PIC32, AVR och Arm-baserade styrkretsar och mikroprocessorer. Det innebär att spänningsnivån inte behöver skiftas av externa kretsar. MCP331x1(D)-xx-familjen innehåller mätalternativ för både obalanserad och differentiell inspänning, vilket gör att system kan omvandla skillnaden mellan två godtyckliga vågformer. Den AEC-Q100-kvalificerade familjen är avsedd för tillämpningar som exempelvis datainsamling med hög precision, batterihantering i elfordon, motorstyrning och switchade spänningsenheter.
Samtliga A/D-omvandlare kommer antingen som 10-MSOP med ben i en 3 mm x 3 mm kapsel eller som benlös 10-TDFN i en 3 mm x 3 mm kapsel. “Fotavtrycket” på 9 mm2 är marknadens minsta för en 16-bitars, 1 Msps differentiell AD-omvandlare. MCP6D11 kommer kapslad i 8-MSOP eller 3 mm x 3 mm 16-QFN.

Comments are closed.