Annons

4 Gbit/s via 5G på Mobile World Congress

Keysight Technologies demonstrerar nu 4 Gbit/s dataöverföring via luftgränssnittet (over-the-air, OTA) med hjälp av 5G på 28 GHz på Mobile World Congress 2018. Företaget introducerar också verktyg för att skapa och analysera signaler enligt standarden 5G New Radio (NR) – verktyg som är utformade för utveckling och validering av 5G-produkter och kretsuppsättningar.

Keysight har även färdiga 5G NR-lösningar för att snabbt kunna ta fram allt från tidiga prototyper till konstruktionsvalidering och tillverkning. Lösningarna drar nytta av vanliga utvecklingsverktyg för att utesluta ansamlingar av överflödiga data och gör att man kan dela de insikter som utvunnits i varje del av utvecklingscykeln. Sammantaget skall det leda till kortare time-to-market för 5G NR-produkter.

Keysights icke-signalerande millimetervågstransceiver för 5G, för frekvensbanden 28 och 39 GHz, kan   användas för att validera kretsar och starta upp en tidig produktion. På Mobile World Conference demonstreras hur företag som tillverkar kretsar för 5G kan gå från utvecklingsstadiet till verifieringstest och tillverkning. Demonstrationen visar hur enkelt det är att sätta upp 5G testscenarier för att testa ett antal kretsar enligt senaste 5G NR-standarder.

Lösning för mjukvara
Dessutom visar Keysight kommersiellt tillgängliga 5G NR mjukvarulösningar som täcker en produkts hela konstruktionscykeln, med simulering, signalskapande och analys i såväl upp- som nedlänk. Därmed kan både sändare och mottagare simuleras och testas.

Keysights mjukvarulösningar följer 3GPP Release 15 TS 38 5G-specifikationen och är anpassade för ett brett spektrum av signalgeneratorer och signalanalysatorer där 5G NR-programvarulösningar ingår.

Comments are closed.