Annons

10-årsfirande gav framtidstro

Igår den 13 juni firades att Produktionstekniskt centrum (PTC) fyllde 10 år. Tillbakablickar, tårta, projektkavalkad, demos och hurrarop kröntes men en stor portion framtidstro från inblandade parter. Inte minst när GKN Aerospace avslöjade en ny satsning såväl fysiskt på plats på PTC som industriellt.


Rektor Martin Hellström betonar vikten av samverkan som framgångsfaktor för PTC

PTC 2.0 myntades under gårdagen och står för en ny kommande era av industriell utveckling och forskning som beskrevs under dagen. I södra änden av lokalerna öppnades för första gången dörren till en ny yta där GKN framöver ska hålla till. Här kommer fokus bli utveckling av kompositmaterial och ett nytt digitalt flöde. Just den digitala utvecklingen var det många som tryckte på som viktig i framtiden – en ny digital era för PTC.
– Det känns fantastiskt att se allt som hänt under dessa år men inte minst att höra alla framtidsplaner och hur högskolans verksamhet kan växa i samverkan med alla parter här, säger Per Nylén, verksamhetsledare för forskningsmiljön Produktionsteknik Väst på Högskolan Väst.

Comments are closed.